ДОГРАМА

ЗА ПО ЯСНА ПРЕДСТАВА РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШАТА ГАЛЕРИЯ

 

Поставянето на дограмата започва с вземането на размерите. Готовия прозорец не може да се смали нито уголеми. Следователно или трябва да се кърти или се оставят твърде големи фуги за запълване с пяна, което прави “обръщането” на прозореца по-трудно. Двата случая обаче са за предпочитане от това да вклиним прозореца в отвора и той да е под напрежение. Разстоянието до стената е задължително и не е препоръчително да  е много голямо. Там трябва да има пяна, за да го държи. Затова ако ще си взимате размера сами, взимайте го отвън и осмислете понятието “светъл отвор”. Не казвам често, а винаги  отворът е крив следователно се взимат най-малките размери. Освен това внимавайте докъде стига старата, за да не се чудите при демонтажа, как “тая дупка” стана толкова голяма.

Дограмата има своите елементи.
1 Обков – това е нещото, което най-много се ползва и следователно най-много се товари. Тук компромис няма взима се най-доброто.
2 Профил ПВЦ – Видове много, марки много, камери чудесии. Истината е, че профила е под 10 % от цялата дограма. Различните камери значат различна дебелина, но тя варира само със сантиметър два. Тоест не може да се каже, че този един сантиметър ще Ви предпази толкова. Профилът сам по себе си е пластмаса, фирмите го купуват във вид на 6 метров прът, номерът е колко дебел винкел ще нанижат на този прът.
2.1 Алуминиевия профил, при него снадките са студени, не е лепен и не изолира така добре. Слага се на остъкления на тераси, ако “пистолетката” е сменена. Просто, за да се затвори терасата. С него се правят и мокрите помещения, витрини и др.
3. Стъклото – то е над 90 % от прозореца. Тук е полезно да се налеят пари. По-дебелото стъкло е с по-голяма изолация. Технологията за “отразяване” на определен спектър на слънчевата светлина също доказано има ефект. Тъй, че хубаво е да сложите от така наречените “4 сезона” или “мулти” или “к-стъкла” общо взето става въпрос за едно и също нещо, което е доказано, че действа. Тук обаче има технология на поставяне според изложението и е добре да се спазва, за да не се окажете в парник през лятото.
        Самото стъкло обаче тежи. Това е причината много да се внимава да при разделянето на прозорците. Тоест те не трябва да бъдат огромни, за да не провисват. При самият монтаж стъклата трябва да се заклинват по същата причина. Oбщо взето тук монтажа играе огромна роля за качеството. Неправилният такъв лесно може да опропасти и най-голямата инвестиция.
4. Первазите и козирките са аксесоар, първите са по-скоро по желание, докато вторите по-скоро задължителни.
       Много е важно всичко да е нивелирано добре, да има отстояние от стената, нищо да не стои под напрежение. Въпреки, че пяната е достатъчна, трябва да се сложат и дюбели. Стъклото да се заклини, за да не провисва. Да се регулират прозорците така, че след време на има възможност да се повдигат при провисване и много още други дребни, но важни детайли.

ЦЕНАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПО СЛЕДНИТЕ КРИТЕРИИ:

ВИД ПРОФИЛ: ПВЦ, СТУДЕН АЛУМИНИЙ. АЛУМИНИЙ С ТЕРМО МОСТ

БРОЙ КАМЕРИ ЗА ПВЦ: 4+4 ; 5+5 ; 6+6

СТЪКЛОПАКЕТ: ДВОЕН, ТРОЕН, ЕДИНИЧНО СТЪКЛО

ЦВЯТ:

РАЗМЕР:

ЛОКАЦИЯ:

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СТОЙНОСТ НА ИЗДЕЛИЕТО СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС НА ПОСОЧЕНИЯ ТЕЛЕФОН : 0888804561 ИЛИ Е-МАЙЛ АДРЕС : DOMTOYSBG@GMAIL.COM